Αναδρομή , η ιστορία στησίματος του αυτού του site.

Το καλοκαίρι του 2012 μετά την πολύ μεγάλη περιπέτεια υγείας που είχα στις αρχές του Μάη, έπρεπε αναγκαστικά να κάτσω για αρκετό διάστημα εκτός σχεδόν οποιασδήποτε δραστηριότητας και να πάρω τον χρόνο μου να επανέλθω με μοναδική εξαίρεση λίγο περπατηματάκι.

Έτσι βρέθηκα με πολύ ελεύθερο χρόνο και χαμηλούς ρυθμούς γενικότερα.

Κάποια στιγμή που καθόμουν στον υπολογιστή ψάχνοντας τις συνταγές μου που τις είχα συγκεντρώσει σε ηλεκτρονική μορφή για περισσότερη ευκολία, σκέφτηκα ότι έπρεπε να τις ανεβάσω κάπου για να έχω πρόσβαση από παντού και επίσης να μπορώ να τις στέλνω και στους φίλους μου που καμιά φορά μου τις ζητούσαν.

Στην αρχή είπα να βρώ ένα cloud, αλλά δεν μου άρεσε το κλειδωμένο περιβάλλον γιατί το ήθελα πιο ανοιχτό και με πρόσβαση σε όλους από παντού. Τότε μου ήρθε η ιδέα να κάνω ένα μπλοκ, κάτι που θα έλυνε και τα δύο θέματα, πρόσβαση από παντού και από όλους εύκολα.

Έτσι βρήκα τα δωρεάν μπλόκ της Google και άρχισα να ανεβάζω άρθρα για τις καλοκαιρινές μαρμελάδες που έφτιαχνα εκείνη την εποχή. Αλλά δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα γιατί δεν μου έδινε την μορφή που ήθελα, δηλαδή αλφαβητικό ευρετήριο και όχι άρθρα κατά ημερομηνία ανάρτησης.

Λίγο καιρό μετά μεταπήδησα στο δωρεάν και πάλι Google Sites και εκεί πιά έφτιαξα κάπως την μορφή και το στήσιμο που είχα στο μυαλό μου. Το μόνο που δεν είχα και σε μεγάλο βαθμό πιστεύω δεν το έχω ακόμα είναι το καλλιτεχνικό κομμάτι , δηλαδή της φωτογραφίας και του επαγγελματικού στησίματος της κάθε σελίδας, αλλά δεν πειράζει γιατί καταλαβαίνει κανείς ότι είναι μια ερασιτεχνική προσπάθεια βασισμένη σε σπιτικές συνταγές και όχι ένα αυστηρά επαγγελματικό site με επαγγελματικές ομάδες πίσω από το στήσιμο του.

Τα χρόνια περνούσαν και ανέβαζα όποτε είχα χρόνο συνταγές δικές μου και φίλων μου που έπρεπε να τις γράφω με τέτοιο τρόπο που να είναι κατανοητές και χρήσιμες προς όλους και να βάζω και καμιά φωτογραφία που και που.

Η επισκεψιμότητα του site, που πιά είχε γίνει γνωστό σαν Kouzina Sotiris, άρχισε να αυξάνει και αυτό με χαροποίησε πολύ γιατί έβλεπα ότι αυτό που έκανα τελικά κάποιοι το εκτιμούσαν και ξαναγύριζαν (περίπου το 25% το επισκεπτών επιστρέφουν ξανά).

Έπρεπε λοιπόν να βρώ μια άλλη πλατφόρμα για να φιλοξενήσει το όλο εγχείρημα, που να έχει έτσι πιο ωραίο στήσιμο και να εξυπηρετεί πάντα τον ευρετηριασμό που ήθελα, δηλαδή αλφαβητικά και χωρισμένες σε αλμυρές και γλυκές συνταγές. Βρήκα το site που βλέπετε και νομίζω ότι για ερασιτεχνική προσπάθεια είναι ότι καλύτερο μπορώ να κάνω εάν εξαιρέσει κανείς βέβαια την μικρή έλλειψη καλών φωτογραφιών.

Σας ευχαριστώ πολύ λοιπόν που μπήκατε στον κόπο να έρθετε στο site μου και ειδικότερα να διαβάσετε την μικρή ιστορία του και το πως έφτασε ως εδώ.

Σωτήρης